Kijkt u verder dan zoekmachineoptimalisatie alleen

Gevonden worden dat is belangrijk, toch is het wel belangrijk om verder te kijken dan zoekmachineoptimalisatie alleen. Zo wilt u natuurlijk ook dat uw klanten op uw website blijven als deze u eenmaal hebben gevonden. Nog mooier zou het zijn dat uw website een dermate indruk maakt dat het een terugkerende bezoeker wordt. Het is dan ook erg belangrijk hoe de invulling van uw website is. Uw klanten dienen geboeid te zijn door de informatie en dit kan op meerdere manieren door teksten, afbeeldingen of video’s.

Kijken we naar een webwinkel dan is het belangrijk om ieder product van een unieke tekst te voorzien. Dit is belangrijk voor de zoekmachineoptimalisatie aangezien u dan het risico van copycatting vermijd maar het is ook belangrijk voor de bezoekers. U wilt zich immers onderscheiden van uw concurrent en als u dezelfde teksten bij een product hebt staan dan is het goed mogelijk dat de bezoekers snel verder klikt. Zorgt u dus voor onderscheidende teksten en goede afbeeldingen. Ook een video van het product kan erg interessant zijn aangezien een potentiële klant zoveel mogelijk van een product te weten wil komen.

Heeft u nu een product wat u graag extra onder de aandacht wilt gaan brengen dan zou u ervoor kunnen kiezen om een speciale landingspagina te ontwerpen. Op deze pagina plaatst u dan niet alleen informatie over het product maar ook de voordelen van uw webshop. Zo kunt u hier meteen de verschillende betaalmethodes laten zien en binnen welke termijn het product thuisbezorgd kan worden.

Zorg dat uw website zich onderscheidt

Het is dus van een groot belang dat uw website zich onderscheidt van de rest. Zorg dat er binnen een oogopslag duidelijkheid is binnen welke termijn het product geleverd kan worden en welke accessoires er eventueel meebesteld kunnen worden. U wilt uw klant boeien en verleiden tot het aanschaffen van het product. Springt de website er niet uit dan is er een grote kans dat de bezoeker wegklikt. Kijkt u dus kritisch naar uw website en neemt u ook uw eigen ervaringen mee.

Tegenwoordig heeft een klant vele mogelijkheden om een product aan te schaffen. Dit kan in de winkel zijn of in één van de vele webshops. Zorg dat uw website zich onderscheidt, zo zult u zien dat uw omzet gaat groeien en dat u vele terugkerende klanten zult gaan krijgen.

Getagd met , ,