Het grote gevaar van copycatting

Copycatting is iets wat veel voor komt op het internet, toch is dit niet nieuw want ook in de modewereld en de kunstwereld komt het in grote mate voor. Het kopiëren is immers gemakkelijk en scheelt een hoop werk. Kijken we naar het copycatting op internet dat kan dit een groot gevaar met zich meebrengen. De website die de gekopieerde teksten of afbeeldingen publiceert kan een penalty krijgen zodat deze behoorlijk gaat dalen in Google, in de ergste gevallen kan het zo zijn dat deze helemaal niet meer in de zoekmachine te vinden is. Dit is de nachtmerrie is voor iedere ondernemer. Nu kan het zo zijn dat ook u aan copycatting doet zonder dat u daar zelf erg in heeft. Worden er bewust artikelen door een websitehouder gekopieerd en geplaatst dan is het een gevalletje ‘Eigen schuld, dikke bult‘. Maar wat nu als u helemaal niet in de gaten heeft dat u aan het copycatting bent?

Veel webwinkels hebben producten waarbij ook de productomschrijving wordt aangeleverd door de leverancier. Deze wordt dan ook klakkeloos geplaatst op de website. Ook bij de specificaties is dit het geval. Dit is ook het kopiëren van teksten en dit kan grote schade berokkenen aan een website. U moet er toch niet aan denken dat u ineens met uw webwinkel niet meer in een zoekmachine zoals Google gevonden wordt? Wees dus voorzichtig met de informatie die u op uw website plaatst en neem niet zomaar teksten over omdat deze u aangeleverd worden. Vraag dus eerst aan de leverancier of deze teksten ook elders gepubliceerd zijn. Naast dat het niet goed is voor de positie in de zoekmachines wilt u uiteraard ook niet dat u dezelfde teksten als uw concurrent op de website heeft staan. Het (laten) schrijven van nieuwe teksten is een investering maar wel één die zich zeker zal gaan lonen. Niet alleen loopt u zo geen risico om verwijdert te worden uit de zoekmachines maar u onderscheidt zich ook.

Wat nu als uw teksten worden gekopieerd?

Worden uw teksten nu gekopieerd dan is er ook sprake van copycatting. U kunt dan gerust zijn aangezien dit geen invloed zal hebben op uw posities in de zoekmachines. De zoekmachines zoals Google zien welke website de teksten het eerste publiceerde en dit zal u dan ook geen problemen opleveren. Toch is dit erg vervelend want u heeft er immers tijd en geld ingestoken. Het beste kunt u dan ook de website die uw teksten heeft geplaatst aanschrijven en melden dat deze per direct verwijdert dienen te worden. Werkt men hier nu niet aan mee dan kunt u aan andere maatregelen gaan denken. Zo zou u dan juridisch advies kunnen inwinnen of dit gaan melden aan Google. Hiervoor is er de ‘DMCA Takedown Request‘, als u deze invult dan kan het even duren maar dit kan leiden tot een verwijdering van de website uit Google.

Wilt u nu originele teksten die uw bezoekers ook blijven boeien dan zijn wij u daarbij graag van dienst. Neemt u eens contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek en een consult. U zult zien dat het ook een grote waarde voor uw website zal gaan hebben.

Getagd met , ,