Een natuurlijk linkprofiel is bij linkbuilding van groot belang

Het is eigenlijk heel erg simpel, des te meer waardevolle links er naar uw website verwijzen des te beter uw site zal ranken in Google. Toch is het niet zo dat alleen links van websites met een hoge pagerank en een hoge domain authority goed zijn. Het is voor zoekmachines zoals Google van belang dat er een natuurlijk linkprofiel ontstaat en hieronder vallen ook links van kleinere websites. Nu komt daar ook nog eens bij dat er schadelijke links zijn, deze links kunnen uw website een penalty opleveren of zelfs in het ergste geval helemaal uit de zoekmachine laten verdwijnen.

Linkbuilden is dus iets wat u zeer serieus moet nemen en waar u ook de tijd voor moet gaan nemen. Het is goed voor een constante flow van links te zorgen. Zo kunt u beter tien weken lang één link gaan plaatsen in plaats van ineens tien links. Wisselt u deze links ook af en hiermee bedoelen we dat de links van verschillende websites komen met een hoge en lage pagerank. Ook is het goed om nofollow links naar uw website laat verwijzen. Verder is het belangrijk variatie te hebben. Plaatst u dus niet alleen links op blogs maar bijvoorbeeld ook op forums, in reacties en op social media. Het is wel aan te raden de links op een website te plaatsen die enigszins gerelateerd is aan het onderwerp van uw eigen website.

Zorgt u er verder voor dat er afwisseling de links naar de website zit. Laat dit dus niet altijd hetzelfde woord zijn maar zorg voor meer meerdere links en laat deze ook niet allemaal naar dezelfde pagina verwijzen. Variatie is het sleutelwoord als het aankomt op linkbuilding.

Blijft u ver van opvallende betaalde links

Zoekmachines zoals Google zijn op het zachts gezegd geen fan van betaalde links, blijft u hier ook verre van. Is het bij een website dan ook overduidelijk dat er links gekocht kunnen worden dan kunt u deze beter gaan mijden. We bedoelen een link plaatsen bij ‘Gesponsorde links’ of bij websites waar er vermeld staat dat er betaald dient te worden voor een link. Het beste kunt u direct contact opnemen met de eigenaar van een website als u een link wilt gaan plaatsen en deze bijvoorbeeld in een artikel laten verwerken.

Zorg verder dat u weet waar uw links staan en controleer dit regelmatig. Uw concurrentie kan zelfs zo ver gaan dat deze slechte links naar uw website laat verwijzen wat desastreuze gevolgen kan hebben. Mocht u hier last van hebben dan heeft Google een tool genaamd de ‘Disavowal Tool’, hiermee kunt u aangeven welke links naar uw website genegeerd dienen te worden.

U merkt het wel, linkbuilding is iets wat u zeer serieus dient te nemen en wat zelfs schade aan uw website kan opleveren. Toch is linkbuilding iets wat zeker gedaan dient te worden als u goed gevonden wilt gaan worden op internet. Wij denken graag met u mee en wilt u ook goed gevonden gaan worden dan kunt u altijd contact met ons opnemen via info@tg-productions.nl of via telefoonnummer: 085-7440764